maanantai 12. lokakuuta 2015

Nyt ei mennyt niinkuin piti // Das ging nicht so wie es sollte gehen

Heippodei! Nytpäs kerron ruuasta, siitä niin aina ihanasta asiasta, joka voi joskus kuiteskin olla aika petollinen. Tietysti voisin joskus yrittää ottaa vaikka kuviakin...Vaikka mulla on mennyt aivan loistavasti melkeenpä koko ajan tähän asti ja nytkin menee, niin alku viikosta ei mennyt.



Viime sunnuntaina ei menty syömään niinkuin normaalisti vaan mentiin Perousiin "Hapankaali -juhlaan". Sellanen katujuhlan tyyppinen juttu missä oli pari järkyttävän isoa telttaa yhdessä ja sitten siellä myytiin syömistä. No, tiesin ettei hapankaali ole minun herkkua, koska en ole tottunut siihen. Lähdin kuitenkin mukaan, kun Oma ja täti lähti. Jälkiviisaana voi ajatella ettei ehkä sittenkään olisi pitänyt mennä.

Siellä juhlassa otin annoksen, johonka kuului rutkasti hapankaalia, jotain lihaa ja siivu leipää. Mainittakoon, että tietysti otin myös Apfelschorlea niinkuin aina, siinä on omenamehua ja wichyä sekasin. Ruoka oli kuitenkin ihan hyvää, mikä oli minusta aika yllättävää, kun aiemmat kerrat eivät ole mitenkään kummoisia olleet.


Ruokailun jälkeen lähdettiin takaisin kotia kohti ja ennenkuin oltiin päästy edes autoon asti minulla rupesi vääntämään mahassa, mikä sitten jatkui koko illan. Maanantaina koulussa meni ihan kivasti, mutta pikku hiljaa rupesi taas vääntämään mahassa ja ylämaha oli aika kipeä. Kotona lounaalla ajattelin, että syön kevyesti eli runsaasti salaattia. Kouluun palattuani huomasin, että ei helpottanu salaatti.




Juteltuani äitin ja iskän kanssa ajateltiin syyksi sunnuntainen ruoka ja mahdollinen ruokamyrkytys. Ajattelin, että ruokamyrkytys olisi hyvin mahdollista, kun ei tuolla voi varmaksi sanoa mitä suuhunsa pistää.

Päädyttiin kuitenkin lopulta siihen, että kivut viittaavat närästykseen, mikä taas tulee varmasti hapankaalista. Hapankaali on vahvaa ja saa yllättäen paljon syötynä helposti vatsan sekaisin. Äiti sanoi myös, että maito tuotteiden runsas käyttö saattoi pahentaa tilannetta olenhan ollut laktoosi-intolerantikko. Ja se salaatti oli ollut huono idea, täällä päin kun on tapana laittaa salaattiin etikkaa sun muita vahvoja aineita, niin sehän vain sekoitti lisää.

Onneksi kivut ja pyöriminen helpottivat siinä tiistain aikana, vaikka jouduin muuttamaan ruokavalion hetkeksi aika mauttomaksi. Suolaton puuro ja kuiva leipä/sämpylä, kun eivät ole mitään erikoista ruokaa. Loppu viikko sujuikin aivan mainiosti.


********

Heute erzähle ich von einem Lebensmittel namens Sauerkraut, weil ich mir nicht sicher bin, ob ich es gleich wieder essen werde. Am Sonntag vor einer Woche gingen wir nicht wie sonst Essen, sondern wir gingen nach Perouse zum Sauerkrautfest. Euch brauche ich zum Glück nicht erzählen was so ein Fest ist. Schon im Voraus wusste ich, dass Sauerkraut nicht mein Lieblingsessen ist, aber ich ging trotzdem mit.

Dort nahm ich eine Portion mit viel Sauerkraut, irgend einem Fleisch, und eine scheibe Brot. Natürlich wie immer hier in Deutschland nahm ich auch noch ein Apfelschorle, weil das gibt es in Finnland nicht. Das Essen war ganz gut, worüber ich überrascht war, weil vorher mochte ich es nicht so. Aber schon als wir nach Hause gehen wollten, fing es an im meinem Bauch sich zu drehen, deswegen ging es mir den ganze Abend nicht so gut.

Am Monntag ging ich normal zur Schule, aber bald fingen die Bauchschmerzen wieder an und das war sehr schlimm. Zu Hause beim Essen dachte ich etwas Leichtes zu essen, also viel Salat. In der Schule bemerkte ich, dass der Salat keine gute Idee war.

Ich sprach mit meinen Eltern und wir dachten schon, ob es eine Lebensmittelvergiftung wäre. Wir waren uns ganz sicher, dass das von dem Essen am Sonntag kam. Dann überlegten wir, ob es nicht nur einfach von dem Sauerkraut kommt, weil ich es nicht gewöhnt bin. Meine Mutter meinte noch, mein Magen sei einfach überempfindlich und reagiert deswegen so stark. Dieser Meinung nach sollte ich dann  Haferbrei, trockenes Brot und Banane essen, einfach so was den Magen beruhigt. Ich durfte auch die Salatsose mit Essig und so weiter weglassen. Zum Glück half es dann und der Rest der Woche ging dann ganz gut.


Tätä olen jaellutkin jo aika paljon, mutta innostuin kuvaamaan itseäni silloin viime sunnuntaina. //
Das Bild habe ich schon viel gepostet, aber ich hatte inspiration gerade am letzten Sonntag. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti