keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Mitä kaikkea minä olen tehnyt // Was alles ich gemacht habe

Ohhoh, aika menee niin nopeesti, etten mä pysy edes perässä. Kertailen nyt mitä tässä on tapahtunut, sitä nimittäin riittää. Vilustuin, melkeinpä heti kun olin toipunut hapankaali episodista, pienesti, ei siinä onneksi muuta, mutta kurkku oli aika kipeä ja pää oli ihan tukossa, muttei ollut edes nuha. No siihen loppu minun säännöllinen liikkuminen ja tänään, kun kävin kahden viikon tauon jälkeen lenkillä puin liikaa päälle...minä luulin, että siellä on kylmä. Aina ei voi mennä ihan putkeen.




Viime viikko meni tosi nopeasti (pieni seliseli, kun en ole kirjoittanut), kun oli koko ajan jotain tekemistä. Tiistaina tein novelli analyysin harjotuksena nyt maanantaina olleelle saksan/äikän kokeelle. Keskiviikkona harjottelin kaverin kanssa matikkaa perjantain koetta varten, torstaina oli nuortenilta ja perjantaina kävin kaverin kanssa Leonbergissä shoppailemassa. Sitten viikonloppuna oli tädin pyöreet, niin oli hulinaa talossa.




Eikä tämä viikko näytä menevän yhtään huonommin. Okei, en tiedä voisko olla yhtään kivempaa juttua aloittaa maanantai kuin saksankielisellä novellianalyysillä (huomaa sarkasmi), mutta se on nyt ohi ja toivon, että edes jotenkin onnistuin. Koska maanantaina ei sitten muuta koulua ollutkaan kävin pitkästä aikaa valokuvaamassa. Olen koko ajan odottanut, että paistaisi aurinko ja nytten se paistaa jo kolmatta päivää. Vähän meinaa vaan jo syksyn värit olla ohi tai siis täälläkin on jo tippunut puista lehdet.




Eilen tiistaina oli aika yllätys päivä, sillä kukaan ei oikein tiennyt mitä koulussa tapahtuu, mutta kaikki tiesivät ettei mitään normaalia. No meillä oli sellainen jatko-opintojen esittely päivä ja se oli aika hyvä ainakin minulle, nimittäin nyt tiedän mitä täällä voi opiskella ja miten. Helpottaa varmasti jonkun verran mietintöjä sitten, kun tulee aika päättää mitä tekee lukion jälkeen. Mutta koska oli erikois päivä en päässyt soittotunnille, joka on yleensä hyppytunnilla, jota ei siis ollut. Saan kiittää jotain kolmatta osapuolta, joka oli perunut oman tuntinsa, niin sain kuitenkin soittotuntini vielä iltapäivälle. Tunnin alussa sattui ikävä tapaus, nimittäin, kun yritin kiristää jousta, se ei kiristynytkään... No soittelin opettajan jousella sen tunnin ja menin heti tunnin jälkeen soitinrakentajalle, jolta myös ostimme sellon ja hän korjasi sen heti (en tiedä mikä siinä oli, mutta se on ehjä mikä on tärkeintä) :). Soittotunnista pitää nyt mainita erikseen, että olen aivan innoissani, sillä pääsen perjantaina katsomaan tai siis soittamaan orkesteriin. Käyn vähän tutustumassa ja katsomaan, että mitä siellä soitetaan, että jäänkö soittamaan. Ja maanantaina jos haluan saan käydä teoriatunnilla oppimassa sitä niinkin ihanaa musiikinteoriaa saksaksi, mutta nämä ovat vähän vähemmän teoreetikkoja, että en tiedä joudunko/saanko opetella niitä asioita mitä Suomessa opettelen.




Heti kun minulla on enempi tekemistä jaksaminen ja mieliala on miljoona kertaa parempi. Minä olen aina ollut menossa, niin tällainen elämä jossa ei ole paljoa tekemistä, alkaa väsyttämään ja on kaiken lisäksi tylsä. Onneksi nyt riittää aktiviteettia, vaikka muille jakaa, okei ei riitä nimittäin sitten tulee taas tylsyys. Perjantaina (koulun jälkeen) alkaa syysloma ja jotenkin tuntuu, että minähän vain lomailen koko ajan. Maanantaina lähden Müncheniin ja tapaan kavereita, pitää katsoa kuinka kauan viihdyn siellä.




Tällaisia kuulumisia tällä kertaa ja voisitte vaikka kommentoida tuonne alas mitä sinne kuuluu tai tietysti tulla juttelemaan jossakin muualla taikka saa vaikka soittaa. Niitä postausideoita otetaan edelleen vastaan. Yllä ja yksi on myös alla, on kuvia mitä olen ottanut tässä viime aikoina, kun kameran kanssa olen heilunut. :D




******



Ooo, die Zeit läuft so schnell, wenn man viel zu tun hat, merkt man es gar nicht. Nach der Episode Sauerkraut habe ich mich gleich erkältet, aber zum Glück war es schnell wieder vorbei. Deshalb sollte ich allen Sport weg lassen, aber heute war ich wieder joggen und es war toll.

Letzte Woche verging sehr schnell und ich hatte auch viele zu tun. Am Dienstag schrieb ich eine Kurzgeschichteanalyse zur Übung auf die Klausur und am Mittwoch übte ich mit einer Freundin Mathe auch auf eine Klaussur. Am Donnerstag war Jugendkreis und am Freitag war ich mit einer Freundin in Leonberg shoppen. :D

Für diese Woche sieht es gar nicht schlechter aus. Okey, den Montag könnte man auch bisschen besser anfangen, als mit eine Deutschklausur wo man eine Kurzgeschichtenanalyse schreiben muss. Aber danach hatte ich sonst keinen Unterricht mehr und ich hatte viel Zeit um zu fotografieren und es hat wahnsinnig viel Spass gemacht. Dann am Dienstag wusste niemand so richtig was in der Schule passiert, denn wir hatten einen Studientag. Der war gut, weil ich jetzt weiss ich was, wie und wo man hier in Deutschland studieren kann. Und ich hatte Glück, dass ich meine Cellostunde auf den Nachmittag verschieben konnte, denn die war auch wieder sehr gut. Jetzt gehe ich auch noch am Freitag ins Orchester und am Monntag (nach den Ferien) zum Theorieunterricht. Ich freue mich so darauf, dass ich mehr Musik machen kann.

Ich habe gemerkt, dass wenn ich mehr zu tun habe, habe ich auch mehr Kraft und ich bin viel fröhlicher als sonst. Ich bin eigentlich immer unterwegs, also so ein Leben ohne etwas zu tun ist langweilig und da wird man auch müde. Nächste Woche haben wir dann Herbstferien und ich fahre nach München. Also alle Münchner, meldet euch, ich komme am Monntag und bleibe für ein paar Tage.

Soweit für heute, ihr könnt mal kommentieren oder sonst so etwas von euch etwas hören lassen!! Oben sieht ihr Bilder was ich jetzt vor kurzen gemacht habe. :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti